Terug

Woning kopen?

Leen

Mijn ouders zijn gescheiden en kunnen het niet eens worden over het verkoop van de woning, schuur en perceel grasland. Nu heeft de rechtbank na verschillende pogingen van mijn vader om te proberen tot een akkoord te komen een makelaar aangesteld die in opdracht van de rechtbank een taxatie rapport heeft gemaakt. Alleen gaat mijn moeder niet akkoord met mijn bod die ik heb gedaan aan de hand van het taxatierapport van de rechtbank, dit heeft zij kenbaar gemaakt tijdens de rechtszitting.

 

Rechtbank heeft ook aangegeven dat het niet mogelijk is dat ze de woning, schuur en 1500m2 grond aan mij kunnen toewijzen. De enige mogelijk die nu nog kan, is dat mijn vader naar de bank gaat en zelf geld leent om mijn moeder uit te kopen. En dat dan op dezelfde dag de woning en schuur en 1500m2 op mijn naam komt te staan. Zo ja kan dit en in hoeverre zal dit bij een notaris vastgelegd moeten worden?

 

 

 

 

 

 

 

 


1 Antwoord

Antwoord van Notariskantoor Kruis-Sweere

Geachte heer, mevrouw,

 

Rechtstreeks aan u kan naar mijn mening ook, want er is hoe dan ook 1x overdrachtsbelasting verschuldigd als alles naar u toe moet. Maar wellicht heeft de Rechtbank andere redenen om dit af te wijzen.

Eerst naar uw vader en dan naar u is mogelijk, er moeten dan twee notariële akten gemaakt worden, die op dezelfde dag kunnen passeren.

 

Met vriendelijke groet,

 

Mr. Colette A.M. Kruis-Sweere, notaris

Postbus 4

2200 AA Noordwijk

071-3640100

info@notariskruissweere.nl