Terug

Wie krijgt er de kinderen als ik overlijd?

Merel

Geachte lezer,

 

Mijn beide kinderen zijn erkend. Ik heb een testament maar die is opgemaakt voordat de erkenning plaats gevonden heeft. De erkenner is buiten beeld, maar wie krijgt er nu de kinderen als ik overlijd en wie regelt er hun geldzaken? In het testament staat hiervoor een voogd, is dat nu nog geldig nu ze beide erkend zijn? Verder naar wie gaat de erfenis van de kinderen als hun overlijden en ik er niet meer ben? aangezien ze nu erkend zijn. ( de erkenner kan niet met geld omgaan en ik wil absoluut niet hebben dat mijn geld of de spullen van mijn en of mijnkinderen bij hem komen. Aangezien hij niet de biologische vader is? Wat is nu wijsheid. 

 

Met vriendelijke groeten, 

 

Merel.

 


1 Antwoord

Antwoord van Rang Notariskantoor D L

Door de erkenning is de erkenner (juridisch) de vader. Ik neem niet aan dat hij het ouderlijk gezag heeft. Dan krijgt hij na uw overlijden niet automatisch het gezag. Uw voogdaanwijzing werkt wel, maar de vader kan aan de rechtbank vragen het gezag te krijgen. Dit wordt alleen afgewezen als door toewijzing van het verzoek de belangen van de kinderen zouden worden verwaarloosd.

 

Erfgenamen van de kinderen zijn hun eigen echtgenoot en kinderen en als die er allemaal niet zijn, de broers/zusters en ouders. Als u niet wilt dat wat uw kinderen van u zouden erven, na hun overlijden naar hun vader gaat, dat kunt u dat in een testament regelen. Ook kunt u regelen dat de vader het geld van de kinderen niet beheert, ook al zou hij aanspraak maken op het gezag. Dat gaat door in uw testament een bewind in te stallen over de erfdelen van de kinderen en een bewindvoerder aan te wijzen (bijvoorbeeld de door u aangewezen voogd). Uw notaris kan u daarover verder informeren.

 

D.L.R.

Zetten