Terug

Wat zijn de consequenties bij het ontvangen van een erfenis?

wendy wieffering

Ik zou graag willen weten wat de consequenties zijn bij het ontvangen van een erfenis. Mijn moeder is onlangs overleden en we zijn voornemens het huis van haar te verkopen.

Ik zit in de bijstand, heb dus een uitkering. Kan ik afstand doen van de erfenis? Waar gaat het overige dan naar toe? Ik heb 2 broers en een zus. Zelf ben ik alleenstaand en heb ik 2 kinderen.


1 Antwoord

Antwoord van Noto Notarissen B.V.

Allereesrt gecondoleerd met het overlijden van uw moeder.

 

Ik verwijs u graag naar onze website waar al een deel van uw vragen worden beantwoord over de 3 verschillende acties die u kunt ondernemen nu (zuiver of beneficiair aanvaarden of verwerpen).

 

Als u verwerpt, kan de gemeente de bijstand stopzetten. U heeft dan namelijk iets gedaan waardoor u vermogen/inkomen misloopt.

 

Als u verwerpt gaat het naar uw kinderen toe. Als die ook verwerpen (als ze minderjarig zijn moet dat met toestemming van de rechter), dan gaat het naar uw broers en zussen.

 

Misschien is het goed om samen met uw broers en zus een gesprek op ons kantoor te hebben. De persoon die hierover de meeste praktijk-kennis heeft is de heer Huenges Wajer of de heer de Klein. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Ernst Loendersloot

Huenges Wajer & Joosten notarissen