Terug

Vruchtgebruik en failliete notaris?

corry

Mijn overleden man heeft in een testament het vruchtgebruik van zijn huis laten vastleggen. Ik heb een conce[pt en een definitief testament gezien maar daar zit een verschil in. In het concept staat dat ik als het huis verkocht wordt een bedrag krijg, in het andere testament staat dat niet meer. Ik wil daar dus iets over vragen maar het notariskantoor Dekker in Albrandswaard  waar dit allemaal is opgemaakt bestaat niet meer het is failliet.Ik heb daar nooit bericht van gehad en ik weet niet eens wie de opvolgers zijn.  Ik wil het huis teruggeven aan de zoons van mijn overleden man maar ik weer niet hoe dit nu moet.


2 Antwoorden

Antwoord van Mr. W.K. Vonk, notaris & mediator

Geachte mevrouw,

 

Wat betreft uw vraag over de opvolger(s) van het notariskantoor Dekker. kunt u het beste contact opnemen met de beroepsorganisatie KNB 070-3307111. Als een kantoor niet meer bestaat wordt er een andere notaris aangewezen die de akten en stukken van deze notaris overneemt. De KNB moet u hierover nadere informatie kunnen verstrekken.

 

Wat betreft de uitvoering van het testament van uw man kunt u op zich bij elk notariskantoor terecht.  

 

Met vriendelijke groet,

 

W. Vonk 


Antwoord van Notariskantoor Kruis-Sweere

Geachte mevrouw,

Ik sluit mij geheel aan bij de reactie van mijn collega. Een concept-testament is overigens niet rechtsgeldig. Het gaat om het uiteindelijk getekende testament. De opvolger van het kantoor van Dekker in Albrandswaard, is D.A. Satimin.

Met vriendelijke groet,

C.A.M. Kruis-Sweere, notaris te Noordwijk

071-3640100 / ckruis@notariskruissweere.nl