Terug

Volmacht laten intrekken?

viergever

Mijn man en zijn twee broers hebben het huis geerfd van hun vader die in 2012 is overleden hypotheekvrij. Nu wil mijn man het via een handelaarsmakelaar verkopen, aangezien hij de enige is die er naar omkijkt, maar de andere twee willen dat niet. Zitten goed bij kas vandaar. Nu denken wij dat degene met de volmacht het tegenhoudt omdat dan de algehele afrekening verschijnt en hij in het verleden misschien al een groot deel gehad heeft en dit nu moet gaan verdelen onder zijn andere twee broers. Nu denken we er over om de volmacht in te trekken en een derde de zaak laat behartigen. Is dit mogelijk en wat zijn dan de gevolgen omdat het nu ook niet vordert?


1 Antwoord

Antwoord van Mr. W.K. Vonk, notaris & mediator

Geachte mevrouw,

Uw man en zijn twee broers zijn samen de erfgenamen van hun vader. Uit de tekst begrijp ik dat er al een notaris bij de afwikkeling betrokken is geweest aangezien er door uw man een volmacht aan een broer is verstrekt.

Er is onvrede bij uw man over de afwikkeling van de nalatenschap wat betreft de verkoop van de woning. Naar mijn mening dient er een duidelijke lijn te komen in de wijze van afwikkeling van de nalatenschap, waarbij ook de woning aan bod moet komen, het gaat dan ofwel om verkoop of om verdeling van de woning. De drie broers moeten hierover gezamenlijk tot een beslissing komen. Het op dit moment intrekken van de volmacht heeft dan ook niet zo veel zin omdat je niet weet wat de anderen ten aanzien van de woning vinden.

dit laatste moet in een persoonlijk gesprek met alle erfgenamen desgewenst onder begeleiding van een notaris plaatsvinden. Als dit geen succes heeft ontstaat er weer een nieuwe situatie, waarbij u naar de omstandigheden kunt beslissen om een volgende stap te zetten.

 

Met vriendelijke groet,

 

notaris Mr W.K. Vonk

J. van Beierenstraat 6

2871 SV Schoonhoven (Krimpenerwaard)