sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Terug

Kan ik mijn nog niet ontvangen erfdeel weg geven aan een goed doel?

Gudfar

Goedendag! 

Mijn moeder is enige tijd geleden overleden en mijn ouders waren in gemeenschap van goederen getrouwd. Ik en mijn zus erven op het moment dat mijn vader overlijdt (geen andere erfgenamen). Nu ben ik helaas kinderloos en ik ben ook helaas ernstig ziek! 

Kan ik “mijn erfdeel” nu al na laten aan een goed doel?  Ik heb mijn zus en vader en andere familieleden al laten buiten sluiten om van mij te erven. Want ik wil graag dat alles wat ik bezit naar een zeer bekend en erkend maatschappelijke “goede doel” instelling gaat! Maar het kindsdeel is met meerdere huizen van mijn ouders waarschijnlijk aanzienlijk.

En welke mogelijkheden heb ik om mijn kindsdeel te “beschermen“ wat ik zou kunnen erven. Ook al ga ik eerder dan mijn vader? De hoogte van het huidige erfdeel is mij echter onbekend en nooit besproken en ik begrijp ook dat mijn vader het naar eigen inzicht kan gebruiken en beheren.

ik kan me goed voorstellen dat mijn vader en zus na mijn overlijden en als mijn testament openbaar wordt alles in werk zullen stellen om zoveel mogelijk na te laten aan mijn zus en haar gezin tot het moment van mijn vaders overlijden! 

Graag uw advies.

 


  

Deze vraag heeft nog geen antwoord