Terug

Huis op naam van?

Rick van Ringen

Geachte,

Toen ik 3 jaar was stierf mijn vader, mijn moeder met een huis achterlatend. Twee jaar later vond mijn moeder een nieuwe man en daar trouwde ze mee. Ze kochten een ander huis met als basis het huis van mijn moeder, het nieuwe huis stond weer op haar naam. Weer 10 jaren later kochten ze een nog groter huis, maar nu wilde hij ook de helft, bij toeval werd ook zijn praktijkhuis (hij is oogarts) hem te koop aangeboden, enfin ze kochten twee huizen op één dag en nu kwamen bijde huizen op bijder naam. Weer jaren later zijn ze geschijden en is alles verrekend dus mijn moeder kreeg de helft van het grote huis in Wassenaar maar ook de "geschatte" helft van het praktijkhuis in Den Haag. De verhoudingen zijn nu weer heel goed en hij weet niet beter dat de erfenis naar ons gaat, mijn moeder is op papier nog steeds voor de helfd eigenaar van zijn huis, dat heeft hij nooit veranderd, als hij komt te overlijden, wat gebeurt er dan met dat huis, is dat dan van mijn moeder?

Met vriendelijke groet,

Rick van Ringen

RickvanRingen@kpnmail.nl


3 Antwoorden

Antwoord van Ellens & Lentze Notariskantoor

Geachte heer Van Ringen,

De situatie roept veel vragen op.

In ieder geval zal er moeten worden gekeken hoe destijds de nalatenschap van uw vader is afgewikkeld. Wellicht dat hier nog aanspraken zijn van de kinderen.

Ook is van belang hoe de echtscheiding tussen uw moeder en haar ex-partner is afgewikkeld

Ten aanzien van de situatie bij overlijden van de ex-partner van uw moeder: door de scheiding zijn ze niet meer automatisch elkaars erfgenaam. Zonder testament zal zijn erfenis worden verdeeld over zijn familie. Hierbij komen eerst zijn kinderen (als die er zijn) aan bod en anders broers,zussen en indien nog in leven zijn ouders.

Daarom is het is belangrijk dat hij een testament laat opstellen om zijn wensen duidelijk vast te leggen.

Met vriendelijke groet,

Michaël Lentze

 


Antwoord van Notariskantoor Kruis-Sweere

ik sluit mij geheel aan bij het antwoord van mijn collega Lentze


Antwoord van Rick van Ringen

Dank u.

Rick van Ringen