Terug

Huis bij overlijden naar stiefzoon?

M. van Kessel

Ik woon sinds 4 maanden bij mijn vriend in, ik sta ingeschreven op het adres, maar het huis staat volledig op zijn naam (omdat hij al in het bezit was van dit huis). Nu vraag ik me af wat er zou gebeuren als hij plots komt te overlijden (hij is politieagent, dus loopt wel enig risico), hij heeft namelijk een zoontje van 4 jaar dat bij zijn ex-vriendin woont. 

Welke rechten heb ik op het huis, kan ik er blijven wonen als ik dit wil? Of wordt zijn ex-vriendin de gemachtigde (aangezien zijn zoontje nog een aantal jaren minderjarig is) en kan zij zomaar het huis verkopen etc.? Daarnaast, als ik er blijf wonen, in hoever mag ik dan beslissen om het te verkopen? En als het verkocht wordt, gaat het volledige bedrag dan naar zijn zoontje (zijn ex-vriendin dus)?


1 Antwoord

Antwoord van Engelen Notaris

In deze situatie heeft u zeer weinig rechten! Het zoontje zou enig erfgenaam zijn en diens moeder is tot zijn 18e zijn wettelijk vertegenwoordiger. Hoog tijd voor uw partner (en voor uzelf) om een testament (en een levenstestament) te maken.