Terug

Heeft zij recht op winst uit de woning?

J.Kardienaal

Ik stel deze vraag namens mijn dochter.

Haar (ex) vriend heeft gezegd dat hij de relatie met mijn dochter wilt stoppen, echter ze hebben het huis waarin zij wonen samen gekocht.

Zij hebben samen daarvoor getekend en ook haar salaris is mee berekend in de hypotheek, waaraan ze nog steeds mee betaalt. Hij heeft uit eigen financien de nodige verbouwingen gedaan maar nu de relatie definitief over is, hetgeen zijn wens is, wil hij dat mijn dochter afziet van enige winst aan de woning.

Heeft hij hier recht op?

Is dit mogelijk of heeft mijn dochter recht op eventuele winst op de woning?

 

Mijn ex-schoonzoon probeert via allerlei wegen dit te realiseren of hoeft mijn dochter zich hierover geen zorgen te maken?


1 Antwoord

Antwoord van Rang Notariskantoor D L

Als de woning ieder voor de helft is verkregen, dan hebben beide eigenaren het recht op de helft van de winst. Als uw ex-schoonzoon geld heeft geïnvesteerd, dan is het op zich redelijk dat dit aan hem wordt vergoed. Een gemeenschappelijke woning kan alleen gezamenlijk worden verdeeld, dus de medewerking van uw dochter is vereist voor de verdere afhandeling. Uw dochter zou het uitgangspunt dat zij recht heeft op de helft van de winst aan haar ex kunnen voorleggen en vragen om een berekening van de verdeling van deze winst. Hij zal dan opgeven wat hij heeft geïnvesteerd. Het resutaat daarvan kan uw dochter voorleggen aan een advocaat of notaris voor een verdere afhandeling.