Terug

Deels eigenaar van een geerfd huis, informatie over uitkopen?

S.

Ik ben op zoek naar informatie betreffende het laten uitkopen door familieleden in verband met geerfd huis waar ik deels eigenaar van ben. Hoe werkt dit precies en hoe zet ik dit in gang?

 

Ik ben voor 1/6 deel eigenaar van een huis wat ik geerfd heb van mijn moeder (het was mijn oma's huis). Ik heb een zus die ook voor 1/6 deels eigenaar is. Verder zijn er 2 tantes die beide voor 1/3 deel eigenaar zijn. Nu willen mijn tantes niet zakken in prijs en vinden ze het waard om te wachten. Mijn zus en ik willen daarintegen het liefst de verkoopprijs sterk verlagen om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Over dit punt gaan wij het niet eens worden.

 

Daarom ben ik op zoek naar informatie over het laten uitkopen, hoe het dan werkt voor mijn tantes (die hebben het geld niet om dit te doen, dus hypotheek?) en hoe ver kan ik dit laten gaan (rechtzaak?)

 

Mvgr,

S.


1 Antwoord

Antwoord van Notariskantoor Kruis-Sweere

Geachte heer, mevrouw S.

Een moeilijk probleem, want u zult er met de tantes uit móeten komen, hetzij in onderling overleg, hetzij in een gerechtelijke procedure als u het zover wilt laten komen. Het is geen optie om de tantes uit te kopen?

Met vriendelijke groet,

Mr. C.A.M. Kruis-Sweere, notaris

071-3640100 / ckruis@notariskruissweere.nl